Brezplačen e priročnik: 7 nasvetov, kako do boljših pozicij na Googlu

Optimizacija spletnih strani postaja vse bolj zahtevno delo. Google ves čas spreminja svoj algoritem. Tisti, ki se ukvarjamo z optimizacijo, moramo ves čas spremljati novosti, brati knjige in testirati nove metode.

V podjetju  Gorec d.o.o. smo letos veliko testirali in prebrali veliko novih knjig s področja SEO. S pomočjo testiranja in znanja, ki smo ga pridobili iz knjig in blogov, smo prišli do veliko novih spoznanj in zaključkov, s katerimi se da dokaj enostavno priti na top pozicije v Googlu.

Pet let nazaj je bila optimizacija spletnih strani zelo enostavna. V našem podjetju smo brez težav prišli med prvi tri zadetke pod katerokoli ključno besedo. Tudi pod tistimi najtežjimi, kot so pvc okna, prevajanje, gume,… Potem pa je Google začel drastično spreminjati svoj algoritem in na top zadetke je bilo priti čedalje težje.

Novi Googlovi algoritmi so pravila igre spreminjali zelo pogosto. Tisto, kar je bilo do včeraj dobro za optimizacijo, je danes postalo slabo. Ko smo že mislili, da smo razvozlali Googlov algoritem in že potihoma slavili zmago, je Google imel novo nadgradnjo algoritma in je šlo vse minulo delo v nič.

Optimizacija spletnih strani - Brezplačni e priročnik
Optimizacija strani za iskalnike

Ampak kdor vztrajno išče pot, jo slej kot prej tudi najde. Pred dobrim letom smo optimizacijo strani začeli delati na popolnoma drugačen način. Novi način je zelo hitro začel kazati zelo dobre rezultate.

Optimizacija spletnih strani je lahko tudi enostavna

Čeprav sem pred dobrim letom mislil, da optimizacija spletnih strani počasi umira, sem danes prepričan, da ni bilo še nikoli tako lahko priti na top pozicije v Googlu. Je pa res, da je potrebno veliko več dela kot ga je bilo potrebno včasih. Potrebno je tudi sodelovanje naročnika. Včasih smo lahko vse delo naredila sama podjetja, ki se ukvarjamo z optimizacijo, danes pa temu ni več tako. Obvezno mora sodelovati tudi naročnik.

Z novimi tehnikami optimizacije nam je uspelo pod veliko ključnimi besedami priti na top pozicije na Googlu. Naj omenim samo eno zelo težko ključno besedo, pod katero smo prišli na prvo mesto. V mislih imam besedo Krk. Tukaj smo imeli zelo hudo konkurenco doma in tudi v tujini. Verjemite mi, da je zelo težko prehiteti razne državne spletne strani, kot so strani turistično informativnih centrov na Krku.

Na prvem ali drugem mestu na Googlu smo tudi pod zelo težko ključno besedo pvc okna. V Sloveniji je več kot 700 podjetij, ki prodajajo pvc okna. Vsi pa bi hoteli biti na prvem mestu.
Navedena dva primera sta dokaz, da je optimizacija strani zelo enostavna, če imaš dovolj znanja in pravi pristop.

Vas zanima kaj morate narediti, da bo vaša internet stran prišla na top pozicije na Googlu?

Kot sem že na začetku prispevka omenil, moramo v našem podjetju zelo veliko testirati, če hočemo biti na tekočem z vsemi novostmi s področja optimizacije spletnih strani.
Če ste nam pripravljeni pomagati pri raznih testiranjih, vam bomo brezplačno poslali e-priročnik, v katerem boste našli 7 res dobrih SEO nasvetov. Če se jih boste držali, se bojo pozicije vaše zelo kmalu občutno poboljšale.

Če želite dobiti omenjeni e-priročnik, izpolnite spodnji obrazec. Najprej vam bomo poslali našo prošnjo za testiranje, ki vam ne bo vzela več kot 3 do 4 minute časa. Takoj ko boste opravili testiranje, vam pošljemo e-priročnik.

Ime in priimek

E-mail