Spletno gostovanje na SSD strežnikih

Kaj pomeni spletno gostovanje, najbrž že zelo dobro veste. Pa naj za tiste, ki se z izrazom srečujete prvič, vseeno na kratko ponovimo. Vsaka spletna stran potrebuje prostor, kjer je shranjena. Datoteke, slike, podatkovne baze in morebitni drugi sestavni deli spletnih strani so shranjeni na strežniku. To je zmogljiv računalnik, ki je ves čas povezan z internetom, nanj pa je nameščena specializirana programska oprema. Storitev, ki omogoča stalno dosegljivost spletnih strani na svetovnem spletu, se imenuje spletno gostovanje. Bistvo storitve torej je, da naročnik zakupi prostor na strežniku, na katerem je postavljena njegova internetna stran, do katere lahko uporabniki spleta dostopajo v vsakem trenutku.

spletno gostovanje

Če je bilo včasih pomembno le to, da je stran na spletu dosegljiva, pa zdaj temu že kar nekaj časa ni več tako. Zelo pomembni so tudi drugi dejavniki, med katerimi velja še posebej izpostaviti hitrost. Spletno gostovanje mora biti tako zanesljivo kot tudi hitro, saj so uporabniki spleta postali precej zahtevnejši, kot so bili včasih.

Kako pomembna je optimizacija spletnih strani, nam zagotovo ni potrebno razlagati. Hitrost oziroma odzivnost spletne strani je izjemno pomemben element optimizacije, ki mu veliko pozornosti namenja tudi iskalnik Google. Ta hitro odzivne spletne strani nagradi z višjimi pozicijami med rezultati iskanja, počasnejše pa kaznuje z nižjimi. In seveda so tudi obiskovalci nad hitrimi stranmi mnogo bolj navdušeni kot nad počasnimi, o čemer pričajo številne raziskave. Spletno gostovanje je zato nujno zakupiti pri ponudniku, ki s kakovostnimi strežniki in zmogljivo internetno povezavo zagotavlja hitro odzivno storitev.

spletno gostovanje neoserv

V kolikor iščete ponudnika gostovanja v Sloveniji, vam priporočamo NEOSERV, kjer uporabljajo sodobne DELL strežnike z Intel XEON procesorji, 64+ GB delovnega pomnilnika ter hitrimi SSD diski.

 Optimizirano spletno gostovanje NEOSERV

Ponudnik NEOSERV, ki na področju spletnega gostovanja velja za enega izmed vodilnih pri nas, se lahko pohvali s kar 13-letno tradicijo. Bil je prvi ponudnik v Sloveniji, ki je v svoje strežnike vgradil SSD diskovne enote, ki so tudi do 40-krat hitrejše od klasičnih HDD enot. Tako imenovano SSD spletno gostovanje je v praksi približno dvakrat do petkrat hitrejše od klasičnega gostovanja, prikaz razlik v hitrosti pa si lahko ogledate na spodnjih treh grafih.

ssd gostovanje neoserv

Pri NEOSERV se zelo dobro zavedajo, kako pomembna je optimizacija spletnih strani. Uporabniki spleta danes nimajo časa pregledovati počasnih spletnih strani, prav tako nimajo volje izvajati nakupov v počasnih spletnih trgovinah. Tudi Google ne odobrava počasnosti, saj neodzivne spletne strani uvršča v svojem iskalniku na nižja, manj vidna in manj obiskana mesta.

Spletno gostovanje pri omenjenem ponudniku odlikujeta tako sodobna strežniška oprema kot tudi optimizirano programsko okolje. Vsak naročnik ob naročilu paketa gostovanja prejme dostop do cPanel, ki velja za številko ena med nadzornimi ploščami. Uporaba nadzorne plošče je povsem preprosta, obenem pa cPanel odlikuje tudi izjemna funkcionalnost.

Spletno gostovanje s prijazno podporo in možnostjo zaslužka

Kar ponudnika gostovanja NEOSERV loči od večine drugih ponudnikov, je, poleg kakovosti oz. hitrosti strežnikov, prijazna in odzivna ekipa, ki je naročnikom na voljo 24 ur na dan in 365 dni v letu. O tem, da gre za zares odlično tehnično ekipo, pričajo številne pohvale zadovoljnih strank, nekatere celo v video formatu.

gostovanje pohvale

Ste vedeli, da vam pri NEOSERV nudijo tudi možnost zaslužka? Ne glede na to, ali ste fizična ali pravna oseba, se lahko včlanite v njihov partnerski program in oglašujete spletno gostovanje. Vse je zelo enostavno. Z včlanitvijo v program boste pridobili unikatno povezavo, ki jo boste uporabili, ko boste želeli uporabnike spleta napotiti na njihovo spletno stran. Če bo obiskovalec, ki bo stran obiskal prek vaše partnerske povezave, pri NEOSERV opravil nakup paketa gostovanja, boste prejeli kar 25 % vrednosti nakupa. V skrbno pripravljenem naročniškem vmesniku boste imeli dober pregled nad prejetimi provizijami, prav tako pa vam bo na voljo tudi promocijski material v različnih podobah in dimenzijah.

Naj vam za konec podamo še zelo koristen nasvet, ki vam bo prihranil čas in slabo voljo. Spletno gostovanje je ena izmed tistih storitev, pri kateri se splača odšteti kakšen evro več in za ta denar prejeti kakovostno storitev. Priporočamo vam, da preverite ponudnika NEOSERV, nad čigar storitvami spletnega gostovanja ter registracije domen smo zelo navdušeni tudi sami.