Kako poskrbeti za kakovostno spletno stran, ki bo imela veliko obiskov?

Dandanes imeti lastno spletno stran sploh ni tako nenavadno, še posebej v poslovnih sferah – tam je pravzaprav nenavadno, če nekdo spletne strani nima. Spletna stran je eden najboljših in najbolj učinkovitih oglaševalskih kanalov, preko katerih vas lahko stranke najdejo, vi pa jim jasno, nedvoumno in pregledno predstavite izdelke ali storitve, ki jih vaše podjetje ponuja. Na spletnem tržišču obstaja ogromno ponudnikov, ki vam bodo za čim nižjo ceno pripravili spletno stran, ki bo gostovala na njihovem strežniku, a pri izbiri ponudnika morate biti izredno previdni. Izredno kakovostno gostovanje in ostale storitve, ki zadevajo spletno stran vam ponuja Telekom Slovenije. Na njihovi spletni strani lahko sami odkrijete vse poslovne pakete v ponudbi.

poslovni paket

Morda se vam zdi, da pri spletnih straneh ni dileme – izberete pač ponudnika, mu plačate, nato pa vaša spletna stran stoji in privablja nove in nove kupce. To v resnici ne bi moralo biti dlje od dejanskega stanja. V spletno stran je potrebno vložiti ogromno dela, začne pa se s tem, da izberete kakovostnega ponudnika gostovanja. Če namreč gostovanje ni urejeno, lahko takrat, ko to najmanj pričakujete, nastanejo težave. Strežnik (mesto gostovanja vaše spletne strani) namreč zagotavlja nemoteno delovanje in slab strežnik lahko pomeni, da se bo že ob najmanjši težavi, kakršen je visok obisk, stran enostavno sesula – ravno v času, ko bi morala delovati brezhibno. Če vam torej uspe velik oglaševalski preboj in na svojo spletno stran nenadoma dobite veliko obiska, je pomembno, da stran deluje. Ljudje se namreč na zrušeno spletno stran le redko in neradi vračajo in s slabo spletno stranjo lahko več strank izgubite kot pridobite.

 

Za dobro obiskano spletno stran je izrednega pomena tudi izbira primerne domene. Domena je ime in znamka, s katero se predstavljate v svetu. Po domeni vas bodo morebitne stranke prepoznale in si vas zapomnile ter tako lažje stopile v stik z vami. Za čim višjo prepoznavnost morate pri izbiri vaše domene upoštevati nekaj zelo preprostih pravil:

  1. Naj bo preprosta: spletna stran poceniigrace.si bo imela več obiska kot spletna stran sankezogeinavtomobilcki.si. Prvo si je namreč enostavno zapomniti, saj je kratka in preprosta, medtem ko je druga enostavno predolga in prezapletena. Zapleteno ime pomeni malo obiska, in to iz povsem preprostega razloga – ljudje vas ne bodo znali najti.
  2. Naj vas predstavlja: ponovno za primer uporabimo ime poceniigrace.si. Če se ukvarjate s prodajo igrač po nizkih cenah, si boljšega imena pravzaprav ne bi mogli izbrati – ime namreč natančno sporoča namen vaše strani, poleg tega pa z vsebnostjo ključne besede pripomore k temu, da bodo vašo spletno stran iskalniki uvrstili na visoko mesto. Primer, kako ne poimenovati spletne strani, na kateri prodajate igrače, je tinainbranko.si.
  3. Končnica, prilagojena trgu: Ime spletne strani se običajno konča s končnico .si, .com ali .eu. Izberite si končnico, ki ustreza trgu, na katerem se pojavljate – .com za globalni trg, .si za slovenski trg in .eu za evropski trg.

spletno gostovanje

Registracijo domene, spletno gostovanje in druge poslovne storitve vam lahko po ugodnih cenah opravi podjetje Telekom Slovenije.

Telekom Slovenije ponuja kar nekaj paketov spletnih strani, zato si lahko izberete tistega, ki ustreza vašim potrebam in si zagotovite, da ne boste plačevali preveč za nekaj, česar sploh ne potrebujete. Tako na primer paket Mini ne vključuje grafičnega oblikovanja, omogoča pa gostovanje in spletno stran s petimi podstranmi. Paket Osnovni ponuja še več podstrani ter standardno grafiko in logotipom. Paket Standard ponuja neomejeno število podstrani in izvedbo v osmih dneh, paket Napredni pa interaktivno spletno stran in različne funkcionalnosti. Pri teh paketih je gostovanje že vključeno v ceno, Telekom Slovenije pa ga ponuja tudi posamično.

Telekom Slovenije vam zagotavlja kakovostno gostovanje in vzpostavitev spletne strani, s pomočjo katere boste lahko brez težav oglaševali svoj posel.