Izdelava spletne strani je ključna za uspeh vašega podjetja

Izdelava spletne strani je dandanes izredno razširjena dejavnost, s katero se ukvarja mnogo ponudnikov. Če v Google vtipkate »izdelava spletne strani« tako dobite več sto različnih ponudnikov, ki vam obljubljajo hitro, kakovostno in ugodno storitev izdelave spletne strani. V nadaljevanju vam bomo predstavili, kako si lahko zagotovite, da boste izbrali pravega ponudnika in od njega dobili točno to, kar si želite za čim nižjo ceno.

Kakšna je njihova spletna stran?

Vsi vemo, da je kovačeva kobila največkrat bosa, zato pomanjkljiv izgled spletne strani podjetja, ki se ukvarja z izdelavo spletnih strani ni nujno indikator, da bo taka tudi vaša spletna stran. Ravno nasprotno! Pri določnih podjetij je namreč to znak, da imajo zaradi svojih referenc in izkušenj toliko dela, da preprosto nimajo časa, da bi obnavljali in prenavljali še svojo stran. Vendar pa vam lahko privlačna spletna stran pokaže, česa je podjetje zmožno oz. kaj lahko od njih pričakujete.

izdelava spletne strani

Ste že slišali za sistem WordPress?

Sistem WordPress je trenutno najbolj priljubljena platforma za postavitev spletne strani. Zaradi WordPressa je izdelava spletne strani namreč lažja kot kdaj koli, saj intuitiven vmesnik in nešteto razpoložljivih tem, tako brezplačnih kot plačljivih, omogočajo preprosto namestitev platforme profesionalnega izgleda, iz katere potem z različnimi gradniki zgradite svojo spletno stran. Ker je sama platforma WordPress povsem brezplačna, imate lahko že za nekaj deset evrov (kolikor je cena gostovanja in zakupa domene) in z nekaj urami dela povsem delujočo spletno stran. Dodatna prednost tega sistema je, da lahko tudi povsem končano spletno stran povsem brez težav urejate tudi sami. Izdelovalec spletne strani vam bo tako podal dostopne podatke, s pomočjo katerih boste brez težav urejali svojo spletno stran, dodajali fotografije in besedila in celo nove podstrani. Izdelava spletne strani je tako res v rokah profesionalcev, nadaljnje urejanje pa lahko povsem prilagodite lastnim potrebam.

Zanesljivo gostovanje

Nekaj je izdelava spletne strani, nekaj povsem drugega pa nadaljnje vzdrževanje spletne strani, v katerega je vključeno tudi gostovanje. Z zakupom gostovanja pri ponudniku kupite na strežniku prostor, kjer je shranjena vsebina vaše spletne strani, kot so maili, besedila, fotografije in vse ostalo.

izdelava spletne strani

Kakšen je postopek izdelave spletne strani?

Podjetje, katerega dejavnost je izdelava spletne strani, se najprej loti analize vašega podjetja. Poleg vaše dejavnosti pregledajo tudi konkurenco, ciljno skupino za vaše izdelke in storitve ter vaše želje glede same spletne strani. V to sodi predvsem vizualni izgled (barvna shema ipd.) in sama razdelitev spletne strani. Enim je ljubša sodobnejša spletna stran z izrazito minimalističnimi karakteristikami, spet drugim klasična spletna stran, na kateri se brez težav znajdejo tudi starejši uporabniki.

Izdelava spletne strani nato preide v fazo grafičnega oblikovanja, kjer se postavi struktura osnovne strani in podstrani ter uredi estetski videz spletne strani. Tu pride na vrsto izbira barvne sheme, upoštevanje želja glede »občutka« spletne strani in urejanje fotografij.

Nato je čas za vnos vsebin. Izkušeno podjetje vam bo pri tem svetovalo, kakšna vsebina je za vašo spletna stran najbolj primerna, da bo pritegnila obiskovalce in jih zadržala na strani. Vsebina je namreč ključnega pomena za optimizacijo, ki je pogosto zanemarjen del izdelave spletne strani.

Ne pozabite na optimizacijo vaše strani

Optimizacija spletne strani je ključen del, na katerega se pogosto pozabi. Izdelava spletne strani se namreč ne konča pri zgolj izdelavi. Odlično podjetje bo poskrbelo tudi za optimizacijo vaše spletne strani, s katero se boste v brskalniku, kot je Google, uvrščali višje in tako poskrbeli, da bo vaša spletna stran vidna vsem, ki iščejo določeno storitev ali izdelek.

Vtisnite si v spomin zgornje nasvete in se podajte na lov za najboljšim ponudnikom. Primerjajte ponudbe in cene, še najpomembneje pa njihove reference, in se odločite preudarno. Dobro izdelana spletna stran je namreč ključnega pomena za uspeh vašega podjetja.